19. Mezinárodní turnaj v koňském pólu Noe Polo Masters

Farma Noe se stala opět dějištěm prestižní sportovní události, kdy hostila 19. ročník Mezinárodního turnaje v koňském pólu - Noe Polo Masters. Tento turnaj, který se konal na konci června, přilákal špičkové týmy, které zde předvedly své dovednosti a vášeň pro tento aristokratický sport.

Koňské pólo, známé jako sport králů, je jedním z nejstarších týmových sportů na světě. Kombinuje prvky rychlosti, strategie a spolupráce mezi jezdcem a koněm. Hráči se na koních snaží zasáhnout míč do branky soupeře pomocí dlouhých dřevěných palic, což vyžaduje vynikající jezdecké schopnosti a precizní koordinaci.

Hra se skládá ze čtyř až osmi hráčů, rozdělených do dvou týmů, kteří soutěží na hřišti o délce přibližně 274 metrů a šířce 146 metrů. Hřiště má dvě branky, které jsou umístěny na obou koncích. Cílem hry je pomocí palice, tzv. "malletu", dostat míč do soupeřovy branky. Hra se hraje na čtyři až osm období zvaných "chukkers", každé trvající sedm minut, s krátkými přestávkami mezi nimi.

Pravidla hry zahrnují omezení pohybu koní a hráčů, aby se předešlo nebezpečným kolizím. Hráči musí například sledovat linii míče a nesmí překřížit dráhu soupeře, pokud by to mohlo způsobit srážku. Týmová spolupráce je klíčová, stejně jako individuální jezdecké dovednosti.

19. ročník Noe Polo Masters byl opět úspěšným a nezapomenutelným zážitkem pro všechny zúčastněné. Turnaj nejenže nabídl vrcholový sportovní výkon a zábavu pro diváky, ale také posílil komunitu kolem koňského póla. Farma Noe se tak znovu potvrdila jako ideální místo pro konání tak prestižní sportovní události a všichni se již těší na jubilejní 20. ročník, který slibuje být ještě velkolepější.

 

Vytisknout stránku Vytisknout stránku27. 6. 2024, 11:18

Blog > Související

Šetříme energie díky aditivu do hydraulických olejů výrobních strojů: výsledky po roce používáníŠetříme energie díky aditivu do hyd...
Před rokem byla do některých našich strojů na výrobu podestýlek implementována technologie...
Pelety, ideální podestýlka pro Vaši kočkuPelety, ideální podestýlka pro Vaši...
Když přijde na výběr podestýlky pro Vaši kočku, pelety se stále více stávají preferovanou volbou...
IV. Czech chinchilla showIV. Czech chinchilla show
17. února 2024 proběhla již IV. CCS, která se konala v Motelu U Jezera ve Velkém Oseku. Výstavy...
Podestýlka pro činčilyPodestýlka pro činčily
Činčily jsou krásní a elegantní hlodavci, kteří si získali srdce mnoha chovatelů po celém světě....